Mor Renkli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket maya
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 7 bardak mor un
- Yumurta sarısı
- 3-4 damla sıvı yağ
Mor Renkli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, su, şeker ve maya güzelce karıştırın 10 dk bekleteceğiz maya aktifleşsin.
- Sonrasında kalan materyallerini de ekleyip, mayalanmaya bırakıyoruz 2-3 saat kadar.
- Sonrasında şekillendirip üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını sürüyoruz fırında da 15 dk tepsi mayalandırması yapıyoruz.
- 180 derecede pişiriyoruz.
- Tarif tam ölçüdür ancak ben yarım ölçüden yaptım yumurta yeniden 1 adet koydum lakin köy yumurtası kullanıyorum küçücük olanı seçtim. Yaklaşık 15 adet çıktı yarım ölçüden.
Mor Renkli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı