Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mor Renkli Poğaça

Mor Renkli Poğaça
0
25

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Mor Renkli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 7 bardak mor un
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • 3-4 damla sıvı yağ

Mor Renkli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Süt, su, şeker ve maya güzelce karıştırın 10 dk bekleteceğiz maya aktifleşsin.
  2. Sonrasında kalan materyallerini de ekleyip, mayalanmaya bırakıyoruz 2-3 saat kadar.
  3. Sonrasında şekillendirip üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını sürüyoruz fırında da 15 dk tepsi mayalandırması yapıyoruz.
  4. 180 derecede pişiriyoruz.
  5. Tarif tam ölçüdür ancak ben yarım ölçüden yaptım yumurta yeniden 1 adet koydum lakin köy yumurtası kullanıyorum küçücük olanı seçtim. Yaklaşık 15 adet çıktı yarım ölçüden.
Not: Mor unu söke marka kullandım çok hoş renk verdi siyah zerzevat meyvelerden üretilmiş migrosda bulabilirsiniz ben oradan temin ettim.

Mor Renkli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Çiçek Poğaça Tanımı İçin Materyaller 2 adet yumurta (sarıları üzerine)2,5 su bardağı ılık sütYarım su bardağı ılık su1 su bardağı sıvı yağ1 paket instant yada yaşmaya2 yemek kaşığı tozşeker1 yemek kaşığı tuz1 çay kaşığı karbonat8,5-9 su bardağı un (kontrollü ekleyelim) İç harcı için; 100 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Mor Poğaça Tanımı İçin Malzemeler Havuç püresi için; 2 adet havuç1 çay kaşığı limon tuzu1 su bardağı su Poğaça için; 1 paket kuru maya1 su bardağı süt1 su bardağı yağ2 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 adet yumurta beyazıHavuç püresi;7-8 su bardağı un Üzeri için; Susam Mor Poğaça Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Renkli Örgü Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 çay bardağı sıvı yağ1 paket kuru maya1 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz4,5 su bardağı un Kakaolu hamur için; Yoğurduğumuz hamur (Portakal büyüklüğünde)1 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı kakaoSu ve susam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Materyaller 3, 5 su bardağı ılık süt ( 200 ml bardak )1 çay bardağı ılık su1 su bardağı sıvı yağ2. çorba kaşığı toz şeker2 tatlı kaşığı tuz1 buçuk paket yaş maya ( 1 paket instant maya)2 yumurtanın akı (Sarısı üste kullanılacak )Aldığı kadar un İç harcı için; 1 kase...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Renkli Patates Salatası (Havuç Ve Mor Lahana) Tanımı İçin Materyaller 3 adet patates1 su bardağı rendelenmiş havuç1 su bardağı rendelenmiş mor lahana1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağSüzme yoğurtTuz6-7 kol dereotu ve maydanoz Renkli Patates Salatası (Havuç Ve Mor Lahana) Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
858,476Konular
981,279Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt