Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mozaik Kek

Mozaik Kek
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
mozaik-kek-1.jpg

Mozaik Kek Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet yumurta oda ısısında
  • 1,5 -2 su bardağı şeker (Tatlı seviyorsanız şekeri 2 bardak ekleyin)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt (Oda ısısında)
  • 3 su bardağı un
  • 1,5 kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı kakao
Bardak ölçüsü 200 ml


Mozaik Kek Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak yumurtaları ve şekeri çırpma kabında 2 dakika düşük ayarda 3 dakika yüksek ayarda çırpalım, beyaz köpük köpük olana kadar. Çırpma süreci yaparken birebir istikamete hakikat çırpalım.
  2. Daha sonra sıvı gereçleri ekleyip, 1-2 tıp karıştıralım.
  3. Daha sonra un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim. Tıpkı tarafa gerçek unu yiyene kadar çırpalım.
  4. Hamuru iki eşit modüle bölelim ve kekin bir modülüne kakaoyu ekleyip, karıştıralım.
  5. Kek kalıbını tereyağı yahut margarin ile yağlayıp 1/2 kepçe sade hamur, sade hamurun tam ortasına 1/2 kepçe kakaolu hamurda birebir noktaya tekrar sade hamur. Bu halde bütün hamuru bitirelim.
  6. Kekimizi fırına verip, derecesini ayarlayalım. Yaklaşık 30-35 dakika pişirelim. Pişirme mühletini kendi fırınınıza nazaran ayarlayabilirsiniz. İsteğe nazaran damla çikolata da ekleyebilirsiniz.
  7. Pişen keki fırından çıkarıp, 10-15 dakika dinlendirip karşıt çevirin. Dilimleyip, servis yapın. Afiyet şifa olsun.
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,325Kullanıcılar
Üst Alt