
Mozaik Kek Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yumurta oda ısısında
- 1,5 -2 su bardağı şeker (Tatlı seviyorsanız şekeri 2 bardak ekleyin)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt (Oda ısısında)
- 3 su bardağı un
- 1,5 kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı kakao
Mozaik Kek Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak yumurtaları ve şekeri çırpma kabında 2 dakika düşük ayarda 3 dakika yüksek ayarda çırpalım, beyaz köpük köpük olana kadar. Çırpma süreci yaparken birebir istikamete hakikat çırpalım.
- Daha sonra sıvı gereçleri ekleyip, 1-2 tıp karıştıralım.
- Daha sonra un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim. Tıpkı tarafa gerçek unu yiyene kadar çırpalım.
- Hamuru iki eşit modüle bölelim ve kekin bir modülüne kakaoyu ekleyip, karıştıralım.
- Kek kalıbını tereyağı yahut margarin ile yağlayıp 1/2 kepçe sade hamur, sade hamurun tam ortasına 1/2 kepçe kakaolu hamurda birebir noktaya tekrar sade hamur. Bu halde bütün hamuru bitirelim.
- Kekimizi fırına verip, derecesini ayarlayalım. Yaklaşık 30-35 dakika pişirelim. Pişirme mühletini kendi fırınınıza nazaran ayarlayabilirsiniz. İsteğe nazaran damla çikolata da ekleyebilirsiniz.
- Pişen keki fırından çıkarıp, 10-15 dakika dinlendirip karşıt çevirin. Dilimleyip, servis yapın. Afiyet şifa olsun.