Mozaik Kek Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 130 gram eritilmiş tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 su bardağı un
- 1 çimdik tuz
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 25 gram kakao
- 4 yemek kaşığı süt
Mozaik Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ, süt, eritilmiş ve soğumuş tereyağ, vanilya ek edip çırpmaya devam edelim.
- Başka bir karıştırma kabına unu eleyip üzerine kabartma tozu, nişasta, tuz ek edip harmanlayalım.
- Karışıma yavaş yavaş ekleyerek karıştıralım.
- Biraz ağır kıvamda kek harcı elde edelim.
- Karışımın yarısını başka bir karıştırma kabına alalım üzerine kakao ve süt ek edip karıştıralım.
- Yağlanmış kek kalıbına evvel beyaz karışım daha sonra kakaolu karışım ve en son üzerine sade karışımdan olacak biçimde dökelim.
- Evvelce ısıtılmış 180° fırında 25-30 dakika pişirelim. Afiyet olsun ????.