Mozaik Pasta Tanımı İçin Gereçler
- Yarım paket margarin yahut tereyağı
- 3 paket pötibör bisküvi
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 fincan kakao
- 1 paket vanilya
- 1 kase dövülmüş fındık
- Antep fıstığı
- Damla çikolata
Mozaik Pasta Tanımı Yapılışı
- Orta uzunluk bir tencereye margarinimizi alalım ve orta ateşte eritelim.
- Sonra şekeri ilave ederek biraz daha karıştıralım ve altını biraz kapatıp hafif soğumaya bırakalım.
- Ilık olunca kakaosunu, sütünü ve vanilyasını ek edelim.
- Evvelce kırmış olduğumuz bisküvimizde karışımımıza dökelim ve kaşık yardımıyla karıştıralım.
- Ayrıyeten 1 kase dövülmüş fındık, Antep fıstığı, damla çikolata ekleyelim.
- Bisküviler sosunu yeterlice çekince streç sinemasına saralım.
- Tabanına mozaik karışımı dökelim.
- Yanlarından birleştirip kapatalım ve sonra buzdolabında 4-5 saat dinlendirelim ve çıkınca servise sunalım.