Mozaik Pasta Tanımı İçin Gereçler
- 2 paket petibör bisküvi ( 300 gram )
- 4 çorba kaşığı pudra şekeri
- 4 çorba kaşığı kakao
- 1 yumurta
- 1,5 çay bardağı süt
- 125 gram tereyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı kavrulmuş fındık
Mozaik Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Petibör bisküviler elle çok ufaltmadan kırılır. Dövülmüş fındık içine eklenir ve karıştırılır.
- Tereyağı eritilir. Ocaktan alınır. Daima karıştırılarak evvel pudra şekeri sonra kakao eklenir.
- Akabinde karıştırılmaya devam edilerek yumurta eklenir. Süt eklenip homojen bir karışım elde edilir.
- Bu karışım bisküvilere eklenip yeterlice ezmeden karıştırılır.
- İstenilen biçim verilip buzluğa konur. Servis edilmeden 10 dakika evvel çıkarılır. İster çikolata sos ile ister dondurma ile servis edilir.Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.