
Mozaik Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket sade petibör bisküvi
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 50 gram margarin (2 yemek kaşığı)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı fındık ceviz badem karışımı
- 1 su bardağı beyaz frambuazlı ve çilekli çikolata (Evde kalan çikolata kesimlerini kullandım )
- Beyaz çikolata
Mozaik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Petibör bisküviler çok küçük olmayacak formda kırılır tavada margarin eritilir. İçine süt, kakao, şeker, eklenip karıştırılır (Malzemelerin ılık olmasını sağlıyoruz)
- Karıştırdığımız kakaolu karışımı bisküvilerin üstüne ekliyoruz, bisküvileri ezmeden karıştırılır.
- En son kuruyemiş ve çikolata karışımı eklenip karıştırılır baton kek kalıbın içine streç sinema sarılır.
- Harç içine dökülüp kaşık yardımı ile üstten bastırılarak sıkıştırılır buzdolabında 3 saat bekletilir.
- Kalıptan çıkarılıp benmari tarzı eritilen beyaz çikolata ile süslenir (Ben oğlumla yaptım çocuklar ile yapılabilir çok eğlenceli oluyor ve sever yiyorlar )