Mozaik Yaş Pasta Tarifi İcin Malzemeler MOZAİK ALT TABAN İCİN;
*300 gram (1, 5 paket) petibor biskuvi
*3 yemek kaşığı tereyağmargarin
*3 yemek kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı kakao
*1 su bardağı sut
ARASI İCİN;
*2 paket kremşanti
*2 bardak soğuk sut
UZERİNDEKİ SOS İCİN;
*1 paket ciğ kreme
*120 gram (1 ,5 paket) bittersutlu cikolata
Mozaik Yaş Pasta Tarifi Yapılışı Mozaik tabanı icin oncelikle tereyağını eritiyoruz
Eridikten sonra şeker, sut, kakao ekleyip tum malzemeleri karıştırıyoruz
Daha sonra petibor biskuvileri cok fazla ezmeden 4 ’e 5 ’e boluyoruz ve hazırladığımız karışımla birbirine kavuşturuyoruz
Butun malzemeler karışınca tatlıyı yapacağınız borcama bu karışımı koyup alt tabanı hazırlıyoruz ( bu sırada tavsiyem tabanın altına yağılı kağıt yerlestirmeniz ki kolayca servis yapabilesiniz )
Daha sonra diğer malzemeleri hazırlayana kadar mozaik pastamiızı dolaba kaldırıyoruz
Arası icin 2 paket kramsantiyle 2 bardak soğuk sutu kıvam alana dek cırpın ve soğuması icin dolaba kaldırın
Uzerindeki sos icin 1 paket kremayı ufak bir tavada ocağa koyuyoruz ve cikolataların eriyeceği sıcaklığa gelince altını kapatıyoruz cok kaynar kıvamda yapmamaya ozen gosterin
Cikolataları da icine ekleyin ve eriyene kadar karıştırın
Dileseniz bu esnada icine iri doğranmış fındık badem cevizde ekleyebilirsiniz
Cikolata sosumuzda soğuduktan sonra tatlımızı hazırlayabiliriz
Dolaba kaldırdığımız mozaik pastamızın uzerine hazırladığımız kremşantiyi surelim
Daha sonra da soğumuş olan cikolata sosumuzu da ekleyip buzdolabına dinlenmeye kaldıralım
12 saat dinlenmesi yeterli gelecektir ne kadar iyi soğursa o kadar guzel bir tatlı oluyor Deneyenlere afiyet olsun biz cok beğendik umarım sizlerde beğenirsiniz i ve fotoğraflarınızı bekliyorum, sevgiyle kalin
*300 gram (1, 5 paket) petibor biskuvi
*3 yemek kaşığı tereyağmargarin
*3 yemek kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı kakao
*1 su bardağı sut
ARASI İCİN;
*2 paket kremşanti
*2 bardak soğuk sut
UZERİNDEKİ SOS İCİN;
*1 paket ciğ kreme
*120 gram (1 ,5 paket) bittersutlu cikolata
Mozaik Yaş Pasta Tarifi Yapılışı Mozaik tabanı icin oncelikle tereyağını eritiyoruz
Eridikten sonra şeker, sut, kakao ekleyip tum malzemeleri karıştırıyoruz
Daha sonra petibor biskuvileri cok fazla ezmeden 4 ’e 5 ’e boluyoruz ve hazırladığımız karışımla birbirine kavuşturuyoruz
Butun malzemeler karışınca tatlıyı yapacağınız borcama bu karışımı koyup alt tabanı hazırlıyoruz ( bu sırada tavsiyem tabanın altına yağılı kağıt yerlestirmeniz ki kolayca servis yapabilesiniz )
Daha sonra diğer malzemeleri hazırlayana kadar mozaik pastamiızı dolaba kaldırıyoruz
Arası icin 2 paket kramsantiyle 2 bardak soğuk sutu kıvam alana dek cırpın ve soğuması icin dolaba kaldırın
Uzerindeki sos icin 1 paket kremayı ufak bir tavada ocağa koyuyoruz ve cikolataların eriyeceği sıcaklığa gelince altını kapatıyoruz cok kaynar kıvamda yapmamaya ozen gosterin
Cikolataları da icine ekleyin ve eriyene kadar karıştırın
Dileseniz bu esnada icine iri doğranmış fındık badem cevizde ekleyebilirsiniz
Cikolata sosumuzda soğuduktan sonra tatlımızı hazırlayabiliriz
Dolaba kaldırdığımız mozaik pastamızın uzerine hazırladığımız kremşantiyi surelim
Daha sonra da soğumuş olan cikolata sosumuzu da ekleyip buzdolabına dinlenmeye kaldıralım
12 saat dinlenmesi yeterli gelecektir ne kadar iyi soğursa o kadar guzel bir tatlı oluyor Deneyenlere afiyet olsun biz cok beğendik umarım sizlerde beğenirsiniz i ve fotoğraflarınızı bekliyorum, sevgiyle kalin