Mozarellalı Borek
Resimli Mozarellalı Borek Tarifi,
Mozarellalı Borek Nasıl Yapılır,
Mozarellalı Borek Yapılışı
Malzemeler
imagesmozarellaliborektarifiresimli5ad444adaa133
6 adet hazır milfoy hamuru 1 adet yumurta 4 adet domates 3 adet blok mozarella 2 corba kaşığı altın hasat sızma zeytinyağı uzeri icin : 2 corba kaşığı altın hasat sızma zeytinyağı 3 adet soğan 2 corba kaşığı nar ekşisi 1 corba kaşığı esmer şeker 2 corba kaşığı balzamik sirke
Hazırlanışı
Soğan marmeladı icin bir tencerede zeytinyağını ısıtıp dilimlenmiş soğanları pembeleşinceye kadar kavurun Nar ekşisi ve esmer şekerle birlikte ilave edin Birkac dakika karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve balzamik sirke ekleyip tatlandırın Hazırladığınız karışımı blenderla sos pure kıvamına gelinceye kadar karıştırın Yumurtaları iyice cırpın ve fırca yardımıyla milfoylerin uzerine surun Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yan yana dizip buzdolabında 10 dakika bekletin Milfoyleri buzdolabından alıp onceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında uzerleri kızarıncaya kadar pişirin Milfoyleri fırından alıp ılınmaya bırakın Soğan marmeladını milfoylerin uzerine ince bir tabaka halinde surun Halka şeklinde doğradığınız mozarella ve domates dilimlerini hamurun uzerine dizin Sıcak fırında 5 dakika daha pişirin Fesleğen yaprakları, karabiber ve arzunuza gore baharat serpiştirin Mozzarellalı borekleri servis tabaklarına paylaştırın Uzerine zeytinyağı gezdirin Servis yapın
Resimli Mozarellalı Borek Tarifi,
Mozarellalı Borek Nasıl Yapılır,
Mozarellalı Borek Yapılışı
Malzemeler
imagesmozarellaliborektarifiresimli5ad444adaa133
6 adet hazır milfoy hamuru 1 adet yumurta 4 adet domates 3 adet blok mozarella 2 corba kaşığı altın hasat sızma zeytinyağı uzeri icin : 2 corba kaşığı altın hasat sızma zeytinyağı 3 adet soğan 2 corba kaşığı nar ekşisi 1 corba kaşığı esmer şeker 2 corba kaşığı balzamik sirke
Hazırlanışı
Soğan marmeladı icin bir tencerede zeytinyağını ısıtıp dilimlenmiş soğanları pembeleşinceye kadar kavurun Nar ekşisi ve esmer şekerle birlikte ilave edin Birkac dakika karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve balzamik sirke ekleyip tatlandırın Hazırladığınız karışımı blenderla sos pure kıvamına gelinceye kadar karıştırın Yumurtaları iyice cırpın ve fırca yardımıyla milfoylerin uzerine surun Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yan yana dizip buzdolabında 10 dakika bekletin Milfoyleri buzdolabından alıp onceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında uzerleri kızarıncaya kadar pişirin Milfoyleri fırından alıp ılınmaya bırakın Soğan marmeladını milfoylerin uzerine ince bir tabaka halinde surun Halka şeklinde doğradığınız mozarella ve domates dilimlerini hamurun uzerine dizin Sıcak fırında 5 dakika daha pişirin Fesleğen yaprakları, karabiber ve arzunuza gore baharat serpiştirin Mozzarellalı borekleri servis tabaklarına paylaştırın Uzerine zeytinyağı gezdirin Servis yapın