
Mozzarella Peyniri Tanımı İçin Malzemeler
- 4 lt süt
- 1,5 su bardağı elma sirkesi
- Buzlu su
Mozzarella Peyniri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir tencereye sütün tamamını ekliyoruz ve 48 dereceye kadar ısıtıyoruz.
- Diğer taraftan diğer bir tencereye su koyup üzerine de süzgeci koyarak bu biçimde suyumuzu kaynatıyoruz.
- Sütümüz 48 dereceye geldikten sonra içerisine 1,5 su bardağı elma sirkesini ekliyoruz.
- Süt kesilene kadar bu biçimde pişiriyoruz.
- Süt düzgünce kesilince peynir kıvamı alıyor ve peynir haline gelen kısmı sudan çıkarıp süzgeçte süzüyoruz.
- Süzüldükten sonra süzgeci içinde kaynattığımız suya koyup 1-2 dakika bunu bekletiyoruz.
- Bu beklerken bizde bir kapta buzlu su hazırlıyoruz.
- Şimdi ise peyniri güzelce sıkarak yumak formuna getirip buzlu suda 1-2 dakika beklettikten sonra strece sarıp buzdolabında yarım saat bekletiyoruz. Peynirimiz hazır.