Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Müceddere (Mercimekli Bulgur Pilavı)

Müceddere (Mercimekli Bulgur Pilavı)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
muceddere-mercimekli-bulgur-pilavi.jpg

Müceddere (Mercimekli Bulgur Pilavı) Tanımı İçin Gereçler

  • 1.5 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz

Müceddere (Mercimekli Bulgur Pilavı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle mercimeğimizi tenceremize alıp üzerini 4 parmak geçecek kadar su koyuyoruz.
  2. Salçasını tuzunu pul biberini ve karabiberini koyuyoruz, 10 dakika kadar mercimekler hafif canlı kalacak formda haşlıyoruz.
  3. Mercimeklerimiz haşlanırken soğanımızı doğrayıp farklı bir tavada zeytinyağınızla kavuruyoruz. Altını çok kısık açın arkadaşlar pilav hazır olduğunda sıcak dökülecektir zira.
  4. Soğanlarımız kavrulurken pişen mercimeklerin üzerine bulgur ek ediyoruz, tuzunu denetim etmeyi unutmayın. Pilavımız pişince yani suyunu çekince altını düzgünce kısıyoruz, kapatma derecesine getiriyoruz.
  5. Kavrulan soğanları ek ediyoruz ve karıştırıyoruz 2 dakika kadar özleştikten sonra 10 dakika kadar dinlendikten sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun. ???? gaziantep yöresine ilişkin bir tanımdır.
Müceddere (Mercimekli Bulgur Pilavı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,316Kullanıcılar
dehadehaSon üye
Üst Alt