Müceddere Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
- Nane
- 6 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Müceddere Pilavı Tanımı Yapılışı
- Yeşil mercimek öncesinde, akşamdan suya koyulur.
- Yemeklik doğranmış kuru soğan tereyağ ve sıvı yağ karışımında kavrulur.
- Yeşil mercimek ve bulgur eklenip kısa vadeli kavrulur.
- Salçalar, tuz ve nane eklenir.
- Sıcak su ek edilerek kısık ateşte pişirilir.
- İsteğe bağlı olarak, istenilen kalıptan şekillendirilir.
- Karşıt döndürülerek servis edilir.
???? Evvelce haşlanmış suyu süzülmüş de kullanılabilir. Suya koyulmamış mercimek kavrulsa bile diriliğini koruyor bu nedenle su da beklemiş olması tercih edilmelidir.
???? Domates yada küp doğranmış domates sosu da kullanabilirsiniz.
???? Kavrularak yapılmış pilav türevlerini daha çok seviyorum. Bulgur, pirinç, kuskus erişte. Hepsini kesinlikle bir ölçü kavururum.