Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Müceddere Pilavı

Müceddere Pilavı
0
22

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
muceddere-pilavi.jpg

Müceddere Pilavı Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Nane
  • 6 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Müceddere Pilavı Tanımı Yapılışı

  1. Yeşil mercimek öncesinde, akşamdan suya koyulur.
  2. Yemeklik doğranmış kuru soğan tereyağ ve sıvı yağ karışımında kavrulur.
  3. Yeşil mercimek ve bulgur eklenip kısa vadeli kavrulur.
  4. Salçalar, tuz ve nane eklenir.
  5. Sıcak su ek edilerek kısık ateşte pişirilir.
  6. İsteğe bağlı olarak, istenilen kalıptan şekillendirilir.
  7. Karşıt döndürülerek servis edilir.
Afiyetle ❤️.

???? Evvelce haşlanmış suyu süzülmüş de kullanılabilir. Suya koyulmamış mercimek kavrulsa bile diriliğini koruyor bu nedenle su da beklemiş olması tercih edilmelidir.

???? Domates yada küp doğranmış domates sosu da kullanabilirsiniz.

???? Kavrularak yapılmış pilav türevlerini daha çok seviyorum. Bulgur, pirinç, kuskus erişte. Hepsini kesinlikle bir ölçü kavururum.
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,556Kullanıcılar
rehanSon üye
Üst Alt