iltasyazilim
FD Üye
* Tere Tohumu: Metabolizmayı canlandırıcıdır Troidi tembel olan kişilerde daha verimli çalışmasına takviye eder
* Funda Yaprağı : Zayıflama ve yağların cisim kadar daha iyi yakılmasına yardımcıdır Açlığın bastırılması için tezgâhtar olur
* Zencefil: Yenilen besinlerin daha iyi sindirilmesi için destek eder Bünyeyi güçlendirir Kilo verilirken enfeksiyonlara yakalanma riskinin azaltılmasına asistan olur
* Yeşil Çay: Kuvvetli bir antioksidan olarak bilinir Metabolizmayı hızlandırıcı etkisiyle kilo vermeye yardımcıdır Bağırsaktaki yardımsever bakterileri artırarak sindirime yardım eder
Kullanım Alanları : Sağlıklı ve basit kilo vermeye yardımcı yardım olarak önerilir
FINDIK
E vitamininden zengin olan fındık, antioksidan özelliği ile vücudu mikroplardan arındırıyor Diyet sırasında adale zayıflamasını önlüyor Asap sistemine artı etkisinden nedeniyle, perhiz yapanların günde 10 tane, koruma programlarında olanların ise haftada 3 kez 50 gr fındık tüketmesi nasihat ediliyor Fındık her ne dek faydalı bir kuruyemiş olsa da, gerektiğinden pozitif tüketildiğinde kilo verimini engelleyeceği için, diyet yapanların bu sayıyı geçmemesi gerekiyor Zaten, günde 10 fındık ile 2 avuç fındık yemenin vücuda sağlayacağı avantaj benzer
BROKOLİ
Brokoli kansere ve bağışıklık sistemi hastalıklarına aleyhinde koruyan en önemli yiyeceklerimizdendir Brokolinin içinde yer alan “sulforofan kanserden koruyucu bir maddedir Bu yüzden sebze seçiminde brokoli önerilir Ancak, gaz şikâyetiniz varsa, bu sebzeyi iyi pişirin Haşladıktan sonradan birkaç parçaya bölüp, iyi çiğnedikten sonra tüketmelisiniz
KİVİ VE GREYFURT
Önemli bir C vitamini kaynağıdır Bağışıklık sistemimizi güçlendirerek enfeksiyonlara karşı korur Keza, C vitamininden yüksek gıdaların tüketiminin (kivi, greyfurt gibi) meme kanseri oluşma riskini azalttığı bilinmektedir Mutlaka günde 2 adet kivi ve 2 adet greyfurtu diyetinize eklemelisiniz
CEVİZ
E vitamini yönünden varlıklı ceviz, kolesterolü düşürüyor Diyet sırasında kilo kontrolü ve fazla pozitif enerji almamak için günde 5 tane ceviz yemeniz tatmin edici
BALIK
İçerdiği Omega 3 ve Omega 6 sebebi ile kolesterolünüzü düşüren, lenf dolaşımını düzene sokan mucizevi yiyecek haftada minimum 3 kere yenilmelidir
SOĞAN VE SARIMSAK
Birçok insan kokusundan dolayı sarmısak ve soğanı yemek istemez Oysa, sarmısak ve soğanın yürek krizi riskini, kireçlenmeyi ve kanser oluşma riskini azalttığını biliyor muydunuz? Sarmısak ve soğan kanser yapıcı maddeleri etkisiz ülkü getirerek, fena huylu tümörün oluşumunu açılış safhasında engeller
YOĞURT
Bz (Riboflevin) vitamininden varlıklı olan yoğurdun cildimize, kemik ve dişlerimize yardımsever olduğunu çoğumuz biliyoruz Yoğurt bununla birlikte asap sistemimiz için de yardımsever bir besin Günde 1 kase yoğurdu dikkatsizlik etmeyin
KEPEKLİ EKMEK
Kepek ekmeği ise içerik olarak değerlidir ve bağırsakların da uyumlu çalışmasını sağlar Ama fazla kepek alımı da kalsiyum, demir gibi bazı minerallerin emilimini engelleyebilir Bu yüzden diyetinizde, doygunluk veren bağırsak çalışmasını sağlayan, vücutta mineral emilimini engellemeyen B vitamininden varlıklı tam buğday ekmeği veya tahıllı ekmeği tercih edin *
* Funda Yaprağı : Zayıflama ve yağların cisim kadar daha iyi yakılmasına yardımcıdır Açlığın bastırılması için tezgâhtar olur
* Zencefil: Yenilen besinlerin daha iyi sindirilmesi için destek eder Bünyeyi güçlendirir Kilo verilirken enfeksiyonlara yakalanma riskinin azaltılmasına asistan olur
* Yeşil Çay: Kuvvetli bir antioksidan olarak bilinir Metabolizmayı hızlandırıcı etkisiyle kilo vermeye yardımcıdır Bağırsaktaki yardımsever bakterileri artırarak sindirime yardım eder
Kullanım Alanları : Sağlıklı ve basit kilo vermeye yardımcı yardım olarak önerilir
FINDIK
E vitamininden zengin olan fındık, antioksidan özelliği ile vücudu mikroplardan arındırıyor Diyet sırasında adale zayıflamasını önlüyor Asap sistemine artı etkisinden nedeniyle, perhiz yapanların günde 10 tane, koruma programlarında olanların ise haftada 3 kez 50 gr fındık tüketmesi nasihat ediliyor Fındık her ne dek faydalı bir kuruyemiş olsa da, gerektiğinden pozitif tüketildiğinde kilo verimini engelleyeceği için, diyet yapanların bu sayıyı geçmemesi gerekiyor Zaten, günde 10 fındık ile 2 avuç fındık yemenin vücuda sağlayacağı avantaj benzer
BROKOLİ
Brokoli kansere ve bağışıklık sistemi hastalıklarına aleyhinde koruyan en önemli yiyeceklerimizdendir Brokolinin içinde yer alan “sulforofan kanserden koruyucu bir maddedir Bu yüzden sebze seçiminde brokoli önerilir Ancak, gaz şikâyetiniz varsa, bu sebzeyi iyi pişirin Haşladıktan sonradan birkaç parçaya bölüp, iyi çiğnedikten sonra tüketmelisiniz
KİVİ VE GREYFURT
Önemli bir C vitamini kaynağıdır Bağışıklık sistemimizi güçlendirerek enfeksiyonlara karşı korur Keza, C vitamininden yüksek gıdaların tüketiminin (kivi, greyfurt gibi) meme kanseri oluşma riskini azalttığı bilinmektedir Mutlaka günde 2 adet kivi ve 2 adet greyfurtu diyetinize eklemelisiniz
CEVİZ
E vitamini yönünden varlıklı ceviz, kolesterolü düşürüyor Diyet sırasında kilo kontrolü ve fazla pozitif enerji almamak için günde 5 tane ceviz yemeniz tatmin edici
BALIK
İçerdiği Omega 3 ve Omega 6 sebebi ile kolesterolünüzü düşüren, lenf dolaşımını düzene sokan mucizevi yiyecek haftada minimum 3 kere yenilmelidir
SOĞAN VE SARIMSAK
Birçok insan kokusundan dolayı sarmısak ve soğanı yemek istemez Oysa, sarmısak ve soğanın yürek krizi riskini, kireçlenmeyi ve kanser oluşma riskini azalttığını biliyor muydunuz? Sarmısak ve soğan kanser yapıcı maddeleri etkisiz ülkü getirerek, fena huylu tümörün oluşumunu açılış safhasında engeller
YOĞURT
Bz (Riboflevin) vitamininden varlıklı olan yoğurdun cildimize, kemik ve dişlerimize yardımsever olduğunu çoğumuz biliyoruz Yoğurt bununla birlikte asap sistemimiz için de yardımsever bir besin Günde 1 kase yoğurdu dikkatsizlik etmeyin
KEPEKLİ EKMEK
Kepek ekmeği ise içerik olarak değerlidir ve bağırsakların da uyumlu çalışmasını sağlar Ama fazla kepek alımı da kalsiyum, demir gibi bazı minerallerin emilimini engelleyebilir Bu yüzden diyetinizde, doygunluk veren bağırsak çalışmasını sağlayan, vücutta mineral emilimini engellemeyen B vitamininden varlıklı tam buğday ekmeği veya tahıllı ekmeği tercih edin *