Mücver (Air Fryer İle) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet kabak
- 2 adet havuç
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Mücver (Air Fryer İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabakları rendeleyin ve suyunu uygunca sıkın.
- Havuçları rendeleyin.
- Geniş bir kabın içine; kabak, havuç, un, kabartma tozu, galeta unu, yumurta, kıyılmış maydanoz, kıyılmış dereotu ve tuzu ek edip bir kaşık ile karıştırın.
- Hiç yağ kullanmadan pişirme haznesine 3 porsiyon halinde mücver karışımından kaşık ile döküp hazneyi yerine yerleştirin.
- Isıyı 200 dereceye getirin. Zamanlama düğmesini 12 dakikaya ayarlayın.
- 6 dakika ön tarafı pişsin sonra çevirin 6 dakika da art tarafı pişsin.
- Aynı süreci mücver harcı bitene kadar devam edin.
- Sıcak yahut ılık servis edin.
Mücver (Air Fryer İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı