Mücver Börek Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet kabak
- 1 adet kapya biber
- 5-6 kol maydanoz
- 3 kol taze soğan
- 2 adet yeşil biber
- 3 adet yumurta
- 1 ,5 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 su bardağına yakın beyaz peynir
- 1 adet büyük uzunluk patates
- 1 diş sarımsak
- Tuz karabiber pul biber
Mücver Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patates sarımsak ve kabağı rendeden geçirip maydanoz soğanı ince ince doğrayıp biberleri de rondodan çok sıvı hale getirmeden geçirelim.
- Tüm materyalleri tıpkı kapta bir ortaya getirelim.
- Un, kabartma tozu, tuz ve yumurtayı da sıvı yağıda ek edip karıştırıyoruz.
- Daha sonra margarinle yağladığımız borcama döküyoruz.
- 180 derece ısınmış fırında pişiyoruz.
- Pişmesini denetim etmek için bir kürdan yardımıyla kekin iç kısmını denetim edebilirsiniz afiyet olsun.