Mücver Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet orta uzunluk kabak
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 2 adet havuç
- 1 büyük patates
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
- 5 yemek kaşığı un
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı sıvı yağ
Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yıkayıp soyduğunuz kabakları, patates, havuç ve soğanı rendeleyin.
- Rendelediğiniz kabın içine yumurtaları kırın.
- Baharatları tuzu karbonat ve unu ekleyin düzgünce karıştırın.
- Karıştırdığınız mücver gereçlerini tavaya koyup kızdırdığınız sıvı yağ içine kaşık yardımıyla bırakıp kızartın.
- Kızaran mücverleri servis tabağına alın, yoğurt ile servis edebilirsiniz .