![miffin-kalibinda-mini-elmali-turta-6.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/22/miffin-kalibinda-mini-elmali-turta-6.jpg)
Muffın Kalıbında Küçük Elmalı Turta Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tane yumurta
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un
- 3 elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 5-6 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı çekilmiş fındık yada ceviz
Muffın Kalıbında Küçük Elmalı Turta Tanımı Yapılışı
- Un hariç bütün malzemeyi yoğurma kabına alıp yoğuruyoruz.
- Akabinde unu ekliyoruz hoş bir elde ediyoruz.
- içinin hazırlanışı; elmaları yıkayıp rendeliyoruz pişireceğimiz tavanın içine koyup üzerine şekeri çekilmiş fındığı ve şekeri alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Sonrasında muffın kalıbımızın içlerini margarinle yağlanıyoruz hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alınır ve kalıplara yerleştirilir.
- Kalıba yerleştirilen tart hamurlarının içlerine doldurulur.
- Sonra tekrar hamurdan modül koparılır ve küçük yuvarlak açılır şerit halinde kesilir üzerlerine yerleştirilir.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında denetimli pişiriyoruz.