Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Muhacir Mantısı

Muhacir Mantısı

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
muhacir-mantisi.jpg

Muhacir Mantısı Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 4 buçuk-5 su bardağı un
  • 1 paket yaş maya
İçi için;
  • 250 gram kıyma
  • 5- 6 tane soğan
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Sıvı yağ
Mantı üzerine;
  • Yoğurt
Mantı sosu:
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3- 4 yemek kaşığı salça
  • 3 -4 yemek kaşığı su

Muhacir Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel un, su, tuz ve maya ile yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  2. Arkasında hamuru 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Tavaya sıvı yağı koyup kıymamızı suyunu salıp geri çekene kadar güzelce kavuruyoruz.
  4. Akabinde soğan minik minik doğrayıp kıymanın içine ekleyip soğan güzelce ölene kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Akabinde mayalanmış hamurunuzun büyüklüğüne nazaran 3- 4 kesime ayırınız.
  6. Akabinde birinci parçayı alıp oklava ile mantı hamuru inceliğinde açıyoruz her yerine kaşıkla kıymalı karışımdan saçıp kaşıkla her yerine sürüyoruz.
  7. Akabinde hamuru orta yerinden parmağımızla delip geriye gerçek sarıyoruz.Hamur simit biçimini alıyor.
  8. Akabinde bunları minik minik kesip yağlanmış tepsiye yan yana diziyoruz.
  9. Bütün hamur kesimlerine da birebir süreci yaptıktan sonra üzerlerine sıvı yağ sürüp 180 derece alt üst fırında altı üstü kızaracak biçimde pişiriyoruz.
  10. Fırından çıkınca üzerine bir örtü serip dinlenmeye alın birinci sıcaklığı çıksın.
  11. Mantı sosunuzu hazırlarken biraz sıvı yağ ve salça kavurup su döküp kaynatarak sos yapabilirsiniz. Damak tadınıza nazaran sosununuzu yapabilirsiniz.
  12. Dinlenmiş mantımızı tabağa alıp üzerine yoğurt ve mantı sosu döküp servis ediyoruz.Deneyeceklere afiyet olsun.
Muhacir Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Meşhur Çorum Mantısı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 500 gram un (Siz ölçüsü kişi sayısına nazaran değiştirebilirsiniz)1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar su (Mantı hamuru çok yumuşak bir hamur olmaz ona nazaran dikkatli ekleyiniz) Kızartmak için; 1 su bardağı kadar sıvı yağŞimdi vereceğim tanım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
185
Mantı Sevenler Buraya Gerçek Kayseri Mantısı Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 1 kg un1 adet yumurta1,5 su bardağı su1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı sıvı yağı Iç harcı için; 500 gram yağsız iki sefer çekilmiş dana kıyma3 adet kuru soğan birer çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber, pul biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Manav Mantısı Tanımı İçin Materyaller Hamuru için 3 su bardağı ılık su2 adet yumurta (Aklarıyla bir arada )1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İç gereci için 2 orta uzunluk soğan1 su bardağı pirinç1 su bardağı bulgur2 yemek kaşığı salça (Domates)Yarım çay bardağı sıvı yağTuz ve bir tutam kırmızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Meşhur Yağ Mantısı Tanımı İçin Materyaller Hamuru İçin 1 su bardağı ılık su1 yumurta1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt1 tatlı kaşığı instant maya1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şekerUn İç Harcı İçin 300 gram dana kıyma1 rendelenmiş soğanKarabiberPulbiberKırmızı toz biberTuz Sosları İçin 1 kase...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Yapımı Kolay (Muhacir Böreği) Tanımı İçin Malzemeler 2 ,5 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı tuzYarım paket instant mayaUn İçi için Yazdan kuruttuğumuz kabak3 adet soğan orta boy1 adet kırmızı biber1 su bardağı domates sosTuz pul biber kimyonTuz Arası için Sıvı yağ Yapımı Kolay (Muhacir Böreği)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt