teknolojiuzmani
FD Üye
Muhacir Mantısı Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 4 buçuk-5 su bardağı un
- 1 paket yaş maya
- 250 gram kıyma
- 5- 6 tane soğan
- Tuz
- Pulbiber
- Sıvı yağ
- Yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3- 4 yemek kaşığı salça
- 3 -4 yemek kaşığı su
Muhacir Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel un, su, tuz ve maya ile yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Arkasında hamuru 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Tavaya sıvı yağı koyup kıymamızı suyunu salıp geri çekene kadar güzelce kavuruyoruz.
- Akabinde soğan minik minik doğrayıp kıymanın içine ekleyip soğan güzelce ölene kadar kavurmaya devam ediyoruz.
- Akabinde mayalanmış hamurunuzun büyüklüğüne nazaran 3- 4 kesime ayırınız.
- Akabinde birinci parçayı alıp oklava ile mantı hamuru inceliğinde açıyoruz her yerine kaşıkla kıymalı karışımdan saçıp kaşıkla her yerine sürüyoruz.
- Akabinde hamuru orta yerinden parmağımızla delip geriye gerçek sarıyoruz.Hamur simit biçimini alıyor.
- Akabinde bunları minik minik kesip yağlanmış tepsiye yan yana diziyoruz.
- Bütün hamur kesimlerine da birebir süreci yaptıktan sonra üzerlerine sıvı yağ sürüp 180 derece alt üst fırında altı üstü kızaracak biçimde pişiriyoruz.
- Fırından çıkınca üzerine bir örtü serip dinlenmeye alın birinci sıcaklığı çıksın.
- Mantı sosunuzu hazırlarken biraz sıvı yağ ve salça kavurup su döküp kaynatarak sos yapabilirsiniz. Damak tadınıza nazaran sosununuzu yapabilirsiniz.
- Dinlenmiş mantımızı tabağa alıp üzerine yoğurt ve mantı sosu döküp servis ediyoruz.Deneyeceklere afiyet olsun.