
Muhallebi Dolgulu Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 vanilin
- 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 vanilin
- 2 paket sade kremşanti (1 pakette yapılabilir ben bol sevdiğim için 2 yaptım ama yarısından azını dökmedim)
- İsteğe göre çikolata sosu veya (Benmari usulü eritilmiş çikolata)
Muhallebi Dolgulu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpürtene kadar çırpın, ardından sütü sıvı yağını ekleyip karıştıralım, sonra kuru malzemeleri ekleyelim akışkan bir kıvam olacak.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirelim.
- Şimdi muhallebimize geçelim, tereyağı ve vanilin hariç bütün malzemeleri tencereye koyup pişirelim, kaynadıktan sonra ocaktan alıp tereyağı ve vanilini ekleyip karıştıralım, ara ara kabuk tutmaması için karıştıralım.
- Soğuyan kekimizi yuvarlak bir eşyayla mesela (Cola kapağı, ben krema sıkacağının ucuyla deldim) her yerini resimdeki gibi delelim, muhallebimizi pürüzsüz kıvam alıncaya kadar ya çırpalım yada blendırlayalım.
- Kekimizin her yerine gelecek şekilde dökelim. Kremşantimizide hazırlayım üstüne dökelim ve hazır çikolata sosumuzla üstüne süsleyelim.
- Buzdolabında 1 gece bekletelim vaktiniz yoksa 3 4 saatte olur. Çok güzel bir tarif afiyet olsun