
Muhallebi Kadayıf Tanımı İçin Materyaller
- 400 gram tel kadayıf
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 6 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı dövülmüş
- 1.5 litre süt
- 5 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket sıvı krema (200 ml)
Muhallebi Kadayıf Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak krema ve vanilya hariç tüm materyallerimizi tencereye alıp çırpalım daha sonra ocağın üzerine vererek daima karıştırarak topaklaşmamasını sağlayalım.
- Muhallebi fokur fokur piştikten sonra ocaktan indirip 15 dk soğumasını bekleyelim.
- O ortada kadayıfımızı bıçak yardımıyla küçük küçük keselim ve tavamıza koyup üzerine tereyağı ve şeker ekleyip kavuralım.
- Soğuyan muhallebimizin için krema ve vanilyayı ekleyip pürüssüz bir kıvama getiririm.
- Daha sonra kadayıfımızın yarısını tepsimizin dökerek elimizle her tarafına eşit bir biçimde yayıp basalım.
- Hazırladığımız muhallebiyi üzerine dökelim eşit bir formda yayalım.
- Kalan kadayıfımızı üzerine dökelim hazırladığımız muhallebili kadayıf 30 dk dolapta soğutalım daha sonra sunum tabağına koyup servis edelim. Afiyet olsun.
Krema sevmiyorsanız koymaya bilirsiniz.