Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Muhallebi Kadayıf

Muhallebi Kadayıf
0
88

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
muhallebi-kadayif.jpg

Muhallebi Kadayıf Tanımı İçin Materyaller

  • 400 gram tel kadayıf
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı dövülmüş
Muhallebi için
  • 1.5 litre süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket sıvı krema (200 ml)

Muhallebi Kadayıf Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak krema ve vanilya hariç tüm materyallerimizi tencereye alıp çırpalım daha sonra ocağın üzerine vererek daima karıştırarak topaklaşmamasını sağlayalım.
  2. Muhallebi fokur fokur piştikten sonra ocaktan indirip 15 dk soğumasını bekleyelim.
  3. O ortada kadayıfımızı bıçak yardımıyla küçük küçük keselim ve tavamıza koyup üzerine tereyağı ve şeker ekleyip kavuralım.
  4. Soğuyan muhallebimizin için krema ve vanilyayı ekleyip pürüssüz bir kıvama getiririm.
  5. Daha sonra kadayıfımızın yarısını tepsimizin dökerek elimizle her tarafına eşit bir biçimde yayıp basalım.
  6. Hazırladığımız muhallebiyi üzerine dökelim eşit bir formda yayalım.
  7. Kalan kadayıfımızı üzerine dökelim hazırladığımız muhallebili kadayıf 30 dk dolapta soğutalım daha sonra sunum tabağına koyup servis edelim. Afiyet olsun.
Not; ben fırın tepsisi kullandım sizde fırın tepsisi kullanırsanız tarife teğe bir uyun ancak şayet borcam kullanırsanız materyalleri biraz eksilte bilirsiniz.

Krema sevmiyorsanız koymaya bilirsiniz.
 
858,505Konular
982,702Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt