Muhallebi Tadında Yumuşacık Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
- 2 adet yumurta
- 1,5 çay bardağına yakın şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un (Tepeleme olmasın)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
Muhallebi Tadında Yumuşacık Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz, sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Kakao, kabartma tozu ve yavaş yavaş unu ilave ederek çırpıyoruz.
- Kek hamurumuzu her tarafını margarinle yağladığımız tart kalıbımıza ortadan başlayarak yavaşça döküyoruz.
- Her tarafa eşit yayılması için sallayarak ve yere vurarak yayılmasını sağlıyoruz.
- Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımızda pişiriyoruz. Yaklaşık 15 dk pişme süresi.
- Kekimiz pişerken un, şeker ve süt ile muhallebimizi pişiriyoruz, muhallebi koyulaşınca ocağın altını kapatıyoruz.
- Margarin ve vanilyayı ilave edip, bir süre çırpıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
- Kekimiz ve muhallebimiz soğuyunca ortadaki boşluğa muhallebiyi döküyoruz. Buzdolabında dinlendikten sonra servise hazır afiyet olsun ???????? allah’a emanet olunuz ????.