Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebi tanımı için
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 3,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin yahut tereyağı
- Kakao (isteğe bağlı)
Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel gereçleri süt, şeker, un, nişasta alıp tencere alalım güzelce kısık ateşte karıştıralım.
- Karıştırdım muhallebi ikiye bölelim.
- Biri sade başkası kakaolu olacak.
- 2 yemek kaşığı kakao dökelim.
- Sonra bu iki muhallebi farklı ayrı tencerelerde pişirelim. Kısık ateşte olan muhallebiyi ocaktan alıp üzerine vanilya ve yağ atıp güzelce ikisini de karıştıralım.
- Kaseye evvel kakaolu muhallebiden sonra beyaz muhallebiden koyup dolaba atalım dinlenmesi için.Servis yapmaya hazır