
Muhallebili Haşhaşlı Revani Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Kek hamuru için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı mavi haşhaş
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1, 5 su bardağı un
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 4 su bardağı süt
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Muhallebili Haşhaşlı Revani Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak şerbetli yapıyoruz.Malzemeleri tencereye koyuyoruz ve kaynayana kadar pişiyor 2 dakikada kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Hamurumuz için toz ve yumurtaları köpük olana kadar karıştırıyoruz .
- Daha sonra sıvı yağ süt ekleyip karıştırıyoruz .
- Daha sonra öteki gereçleri katıp karıştırıyoruz.
- Dikdörtgen cam borcamı yağlayıp harcımızı döküyoruz 170 derece evvelden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
- Muhallebisi için tüm gereçleri tencereye alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra vanilyayı katıp soğuyana kadar aralıklarla karıştırıyoruz, topak topak olmaması için.
- Pişen kekin üzerine birinci sıcaklığı geçtikten sonra soğuyan şerbetimizi döküyoruz.
- Soğuduktan sonra da soğumuş olan muhallebiyi üzerine sürüp buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz şimdiden herkese afiyet olsun. ????????.