Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Muhallebili Haşhaşlı Revani Tatlısı

Muhallebili Haşhaşlı Revani Tatlısı
0
55

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
muhallebili-hashasli-revani-tatlisi.jpg

Muhallebili Haşhaşlı Revani Tatlısı Tanımı İçin Materyaller


Kek hamuru için;
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı mavi haşhaş
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1, 5 su bardağı un
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
Muhallebisi için;
  • 4 su bardağı süt
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Muhallebili Haşhaşlı Revani Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak şerbetli yapıyoruz.Malzemeleri tencereye koyuyoruz ve kaynayana kadar pişiyor 2 dakikada kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  2. Hamurumuz için toz ve yumurtaları köpük olana kadar karıştırıyoruz .
  3. Daha sonra sıvı yağ süt ekleyip karıştırıyoruz .
  4. Daha sonra öteki gereçleri katıp karıştırıyoruz.
  5. Dikdörtgen cam borcamı yağlayıp harcımızı döküyoruz 170 derece evvelden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  6. Muhallebisi için tüm gereçleri tencereye alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  7. Kaynadıktan sonra vanilyayı katıp soğuyana kadar aralıklarla karıştırıyoruz, topak topak olmaması için.
  8. Pişen kekin üzerine birinci sıcaklığı geçtikten sonra soğuyan şerbetimizi döküyoruz.
  9. Soğuduktan sonra da soğumuş olan muhallebiyi üzerine sürüp buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz şimdiden herkese afiyet olsun. ????????.
 
858,505Konular
982,702Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt