bilgisayarci
FD Üye
Muhallebili Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için
- ️4 adet yumurta
- ️4 kahve fincanı şeker
- ️1 kahve fincanı sıvı yağ
- ️1 kahve fincanı kaynar su
- ️5 kahve fincanı un
- ️1 kabartma tozu
- ️1 vanilya
- ️1 çay bardağı fındık veya ceviz
- ️1 adet havuç
- ️2 çay kaşığı tarçın
- ️2 su bardağı süt
- ️2 yemek kaşığı un
- ️1 yemek kaşığı nişasta
- ️1 çay bardağı şeker
- ️2 yemek kaşığı margarin
- ️1 vanilya
Muhallebili Havuçlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kekimizi hazırlayalım. Yumurta ve şekeri çırpalım.
- Sonrasında sıvı yağımızı ekleyip çırpalım.
- Sonrasında kaynar suyumuzu ekleyelim ama yavaş yavaş çırparak ki yumurta kesilmesin.
- Sonra sırasıyla tüm malzemelerimizi ekliyelim ve kek kalıbımıza döküp 175 derece ısıttığımız fırına verelim.
- Bu arada muhallebimizi hazırlayalım. Yağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri bi tencereye alalım karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirelim.
- Altını kapatıp yağı ve vanilyayı ekleyelim. İlk sıcağı çıktıktan sonra kekimizin üstüne dökelim ve dilediğiniz gibi üstünü süsleyebilirsiniz. @zehraa_aktass_Afiyet olsun.