
Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet kuru incir
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 1 su bardağı ceviz
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı su
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nescafe
- 1 litre süt
- 1 yumurta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket krem şanti
Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle incirleri 5 dakika sıcak suda bekletip çıkarın, minik küpler halinde doğrayın.
- Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla çırpın, sıvı yağ ve suyu da ekleyip karıştırın.
- İncirleri birbirine yapışmaması için hafif unlayıp kek karışımına ekleyin,cevizi,unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcama kek harcını dökün 160 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Kek pişerken şerbeti için malzemeleri karıştırın 1 taşım kaynatın soğumaya bırakın.
- Diğer yandan muhallebi için bütün malzemeleri karıştırın ve pişirin katılaşınca ocaktan alın soğumaya bırakın.
- Kek fırından çıkınca ve soğuyunca şerbeti tam çekmesi için çatalla delikler açın şerbeti her yerine gezdirin.
- Ardından soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi boşaltıp mikser yardımıyla çırpın, kekin her yanına eşit şekilde yayın.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.