teknolojiuzmani
FD Üye
Muhallebili Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Kurabiyesi için;
- 125 gram tereyağı ya da margarin
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3-3, 5 su bardağı kadar un
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
- 3,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı toz kremşanti
Muhallebili Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetini kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Kurabiyesi için yoğurma kabına oda ısısında olan tereyağı eritmeden şekerle birlikte biraz yoğuralım.
- Ardından başka materyalleri de ekleyip yoğuralım.
- Sonra küçük toplar halinde yapıp yağlanmış borcama dizelim.
- 180 derecede 25-30 dakika denetimli bir formda pişirelim.
- Kurabiye pişerken muhallebisini yapalım küçük tencereye vanilya ve kremşanti hariç kalanları koyup ocakta karıştıralım.
- Kaynayınca vanilyayı ekleyelim.
- 2-3 dakika kadar kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Soğuyunca 3 yemek kaşığı kremşantiyi ekleyip mikserle çırpalım hazır edelim.
- Fırından sıcak sıcak çıkan kurabiyemize soğuk şerbetimizi çabucak dökelim dinlenmeye bırakalım.
- Bütün şerbeti çeken kurabiyenin üzerine muhallebimizi kaşık yardımıyla dökelim.Afiyet olsun.