Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi (Sunumu Harika,Lezzeti Mükemmel ) İçin Malzemeler
- 500 gram kadayıf
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 150 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağı süt ( 1 su bardağı kadar muhallebi artıyor, 3 su bardağı sütle de yapabilirsiniz)
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket sıvı krema (yada 1 paket krem şanti)
- 1 yemek kaşığı labne peyniri(isteğe bağlı)
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi (Sunumu Harika,Lezzeti Mükemmel ) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kaba kadayıfları açtıralım. İçine pudra şekeri, sıvı yağ ve eritilmiş tereyağını döküp iyice karıştıralım.
- Yağın ve şekerin kadayıfın her yerine gelmesine dikkat edelim. Kadayıflardan parça parça kopararak cupkek(muffin) kalıplarına ortaları çukur kalacak şekilde yerleştirelim.
- Yerleştirdiğimiz kadayıfların üzerine fincan yada bardakla bastırarak çukurları derinleştirelim.
- Önceden ısıtılmış alt üst ayar 160 derecelik fırında 20 – 25 dakika kadar pişirelim.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
- Muhallebisi için uygun tencereye sütü, nişasta, unu ve şekeri ekleyerek orta ateşte kaynayana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra vanilyasını ekleyip ayrı bir kaba alıp üzerini strech filmle kapatıp soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kremanın içine krema ve labne peynirini ekleyip iyice çırpalım. Hazır olan kremayı ucuna duy eklediğimiz sıkma torbasına alalım ve kadayıf çanaklarının ortasına sıkalım.
- Sıkma torbanız yoksa kaşıklada koyabilirsiniz. Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.