teknolojiuzmani
FD Üye
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Kadayıflı katman için;
- 350 gr kadayıf hamuru
- 3 kaşık tereyağ
- 6 kaşık şeker
- 1 su bardağı ceviz
- 1 litre süt
- 2 paket kremşanti
- 1 su bardak şeker
- 3- 4 yemek kaşık nişasta
- 6 yemek kaşık un
- 1 paket vanilya
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kadayıf hamurunu bi gece önceden alıp buzluğa atıyoruz.
- Hamur tamamen donunca buzluktan alıp elimizle bir güzel parçalıyoruz.
- Geniş bir tencereye tereyağını alıp eritiyoruz kadayıfı ve şekeri de ekleyip rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Rengi resimdeki gibi hal alınca ocaktan alıp üzerine kırılmış cevizlerimizi ekliyoruz.
- Karıştırıp kenara alıyoruz.
- Başka bir tencereye kremşanti ve vanilya hariç bütün malzemeleri alıp kaynayana kadar karıştıra karıştıra pişiriyoruz.
- Ocaktan alıyoruz bir borcama kadayıflı karışımın yarısını döküp üzerini düzledikten sonra tüm kremayı üzerine boca ediyoruz.
- Kremanın da üstünü düzleyince kalan kadayıfı üzerine döküp üzerini düzlüyoruz. Pastanız hazır afiyet olsun.