Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
muhallebili-kadayif-tatlisi.jpg

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 200 gram kadar tel kadayıf
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2.5 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebisi için:
  • 1 lt süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket sıvı krema yahut toz krem şanti

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Teflon tencereye ya da genişçe bir tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Bir süre daha kavurup ocaktan alın.
  3. Tatlımızın muhallebisini hazırlayalım krema ve vanilya hariç tüm materyalleri tencereye alarak karıştırarak pişirin.
  4. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın.
  5. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ek edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.
  6. Hazırladığımız krema ve kadayıfı sırasıyla bardaklara koyalım. Borcamda da yapabilirsiniz.
  7. Tatlımızı soğumaya bırakalım tatlı oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın. Buzdolabından 3-4 saat kadar dinlendirin.
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt