elektronikci
FD Üye

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 200 gram kadar tel kadayıf
- 1.5 yemek kaşığı tereyağ
- 2.5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 lt süt
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket sıvı krema yahut toz krem şanti
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Teflon tencereye ya da genişçe bir tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.
- Bir süre daha kavurup ocaktan alın.
- Tatlımızın muhallebisini hazırlayalım krema ve vanilya hariç tüm materyalleri tencereye alarak karıştırarak pişirin.
- Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın.
- Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ek edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.
- Hazırladığımız krema ve kadayıfı sırasıyla bardaklara koyalım. Borcamda da yapabilirsiniz.
- Tatlımızı soğumaya bırakalım tatlı oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın. Buzdolabından 3-4 saat kadar dinlendirin.