elektronikci
FD Üye

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Kadayıf için;
- 200 gram kadayıf ( hazır paket)
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 1 çay bardağı dövülmüş fındık
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kadayıfı uygun bir tencereye alalım.
- Dövülmüş ceviz tereyağ ve 4 yemek kaşığı şekeri ilave edip biraz kavuruyoruz.
- Kadayıf çiğ ise pembeleşene kadar kavuruyoruz.Soğumaya bırakalım.
- Muhallebi için uygun bir tencereye süt ,tereyağ, un, nişasta ve yumurta sarısını ilave edip çırparak pişiriyoruz.
- Göz göz olup kaynayınca vanilyayı ekliyoruz.
- Kıvamı koyulaşınca altını kapatıp biraz soğumaya bırakalım.
- Uygun bir borcamı ıslatalım.
- Kadayıfın yarısını dökelim ve ezelim biraz sıkılaşması için.
- Ardından muhallebiyi dökelim düzeltelim.
- Kalan kadayıfı üzerine döküyoruz.
- İyice soğuduktan sonra servis ediyoruz.
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı