iltasyazilim
FD Üye
Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
*350 gr tel kadayıf
*35 yemek kaşığı toz şeker
*1 avuç çekilmiş fındık (arzuya göre arttırılabilir)
*3 yemek kaşığı tereyağ
Muhallebisi için;
*1 litre süt
*7 yemek kaşığı un
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket kremşanti
Muhallebili Kadayıf Tarifi Yapılışı
1
*Kadayıflar elimiz ile un ufak edilerek minik minik parçalanır
*Tereyağ tavada eritilir ve üzerine kadayıflar ve şeker eklenerek rengi dönene kadar kavrulur
*Rengi dönmeye başlayınca fındıklar eklenir
*Rengi dönünce ocaktan alınır, soğumaya bırakılır
*Muhallebiyi hazırlamak için tencereye kremşanti hariç diğer bütün malzemeler eklenir
*kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir Kıvam aldıktan sonra altı kısılarak 5 dakika daha karıştırılır
*Biraz soğuduktan sonra kremşanti eklenerek mikser ile çırpılır Soğumaya bırakılır
*Hazırladığımız kadayıfın yarısı borcama alınarak tabana yayılır
*Üzerine soğuyan muhallebinin hepsi yayılır
*Muhallebinin üzerine de kalan kadayıf yayılır Buzdolabında 34 saat soğuduktan sonra servis edilir Afiyet olsun
*350 gr tel kadayıf
*35 yemek kaşığı toz şeker
*1 avuç çekilmiş fındık (arzuya göre arttırılabilir)
*3 yemek kaşığı tereyağ
Muhallebisi için;
*1 litre süt
*7 yemek kaşığı un
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket kremşanti
Muhallebili Kadayıf Tarifi Yapılışı
1
*Kadayıflar elimiz ile un ufak edilerek minik minik parçalanır
*Tereyağ tavada eritilir ve üzerine kadayıflar ve şeker eklenerek rengi dönene kadar kavrulur
*Rengi dönmeye başlayınca fındıklar eklenir
*Rengi dönünce ocaktan alınır, soğumaya bırakılır
*Muhallebiyi hazırlamak için tencereye kremşanti hariç diğer bütün malzemeler eklenir
*kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir Kıvam aldıktan sonra altı kısılarak 5 dakika daha karıştırılır
*Biraz soğuduktan sonra kremşanti eklenerek mikser ile çırpılır Soğumaya bırakılır
*Hazırladığımız kadayıfın yarısı borcama alınarak tabana yayılır
*Üzerine soğuyan muhallebinin hepsi yayılır
*Muhallebinin üzerine de kalan kadayıf yayılır Buzdolabında 34 saat soğuduktan sonra servis edilir Afiyet olsun