Muhallebili Kadayıf Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket hazır kavrulmuş kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı fındık
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
Muhallebili Kadayıf Tanımı Yapılışı
- Tereyağımızı tavada güzelce eritiyoruz.
- Sonra kadayıfı ekleyip karıştırıyoruz.
- Üzerine şekeri ekliyoruz.
- Kadayıfların rengi yoğunlaşıncaya kadar ocakta karıştırdım. (siz rengini nasıl istiyorsanız kendiniz ayarlayabilirsiniz)
- Fındıklarımızı daha kadayıflarımızın üzerine ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Muhallebimiz için sütümüzü ,şekerimizi ,unumuzu, nişastamızı tencereye koyup güzelce kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynayan muhallebimize vanilyamızı da ekleyip 10 dakika kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz.
- 20 25 dakika kadar soğuyan muhallebimize bir paket kremşantimizi ekleyip güzelce çırpıyoruz.
- Soğuyan kadayıfımızı kullanacağımız kalıba bir kısmını seriyoruz daha sonra kremamızın hepsini boşaltıyoruz başka kadayıfımızı da muhallebimizin üzerine serip dinlenmesi için bırakıyoruz. (kreması biraz akışkan oluyor ben katı sevmediğim için un ölçüsünü bu formda ayarladım siz kremasının daha tok ve katı olmasını istiyorsanız un ölçüsünü iki kaşık daha fazla artırabilirsiniz)????????????????.