Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Muhallebili Kadayıf

Muhallebili Kadayıf
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
muhallebili-kadayif.jpg

Muhallebili Kadayıf Tanımı İçin Gereçler


Kadayıflı kısım için;
  • 200 gram kadayıf (marketlerde satılan hazır kadayıflardan)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 10-15 adet ufak doğranmış ceviz
Muhallebi kısmı için;
  • 1 kg. süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı pirinç unu
  • 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı şeker

Muhallebili Kadayıf Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tereyağı büyükçe bir tavada eritilir.
  2. Kadayıf ve cevizler eklenir.
  3. Daima karıştırarak, materyaller güzelce özleşene kadar kavrulur. Bir kenarda soğumaya bırakılır.
  4. Muhallebi gereçleri tencereye konulur.
  5. Orta ateşte daima karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirilir.
  6. Kadayıfların yarısı uygun büyüklükte bir borcama, üzeri yeterlice bastırılarak yerleştirilir. (bir bardağın art kısmıyla yapılabilir).
  7. Orta kısma, muhallebi düzgünce yayılır.
  8. En üste, kalan kadayıfın öbür yarısı konularak üzeri yeterlice düzeltilir.
  9. Büsbütün soğuyunca, buzdolabına konulur.
  10. En az 2-3 saat bekletilir.
  11. Uygunca soğutulan tatlının dilimleri borcamdan daha kolay çıkacaktır.
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt