Muhallebili Kadayıf Tanımı İçin Gereçler
Kadayıflı kısım için;
- 200 gram kadayıf (marketlerde satılan hazır kadayıflardan)
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı şeker
- 10-15 adet ufak doğranmış ceviz
- 1 kg. süt
- 1/2 (yarım) su bardağı pirinç unu
- 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
- 1 su bardağı şeker
Muhallebili Kadayıf Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağı büyükçe bir tavada eritilir.
- Kadayıf ve cevizler eklenir.
- Daima karıştırarak, materyaller güzelce özleşene kadar kavrulur. Bir kenarda soğumaya bırakılır.
- Muhallebi gereçleri tencereye konulur.
- Orta ateşte daima karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirilir.
- Kadayıfların yarısı uygun büyüklükte bir borcama, üzeri yeterlice bastırılarak yerleştirilir. (bir bardağın art kısmıyla yapılabilir).
- Orta kısma, muhallebi düzgünce yayılır.
- En üste, kalan kadayıfın öbür yarısı konularak üzeri yeterlice düzeltilir.
- Büsbütün soğuyunca, buzdolabına konulur.
- En az 2-3 saat bekletilir.
- Uygunca soğutulan tatlının dilimleri borcamdan daha kolay çıkacaktır.