Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kadayıf
- 100 gram tereyağı
- 4 çorba kaşığı şeker
- 1 su bardağı fındık ve ceviz içi
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım paket kaymak tadında
- Yarım bardak toz şeker
- 1 paket vanilya
Muhallebili Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kadayıflar yumuşaksa biraz tepside kurutulur.
- Daha sonra elimizle ya da bıçakla kesilir.
- Tereyağı eritilir ,kadayıf ve şeker eklenir,hafif pembeleşince ceviz ve fındık içi eklenerek tekrar karamel rengini alıncaya kadar kavrulur.
- Diğer tarafta toz şeker vanilya kaymak tadında hariç tüm malzemeler pişirilir.
- Soğuyunca içine kalan malzemeler de eklenerek mikserle iyice çırpılır.
- İster kalıba ister kaselere servis edilir.