Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Muhallebili Kadayıf

Muhallebili Kadayıf
0
24

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
muhallebili-kadayif-2.jpg

Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler


Muhallebisi için;
  • 1 litre süt
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 200 ml krema
Kadayıf için;
  • 350 gram kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 bardak kadar çekilmiş fındık, fıstık veya ceviz

Muhallebili Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Muhallebi için tüm malzemeleri ,vanilya ve krema hariç tencereye koyuyoruz. Yavaş yavaş karıştırarak pürüzsüz bir kıvam alması gerek kaynatıyoruz. Kaynara çıkınca içine vanilya ekleyip karıştırıp altını kapatıyoruz.
  2. Muhallebiyi başka bir kabin içine alıp, üzeri kurumaması için streçle kapatalım.
  3. Daha sonra kadayıfları doğrayıp, tencereye alıyoruz. Şekeri ve tereyağı ilave edip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Rengi istediğimiz kıvama gelince üzerine fıstık ekleyip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
  4. Soğuyan muhallebi ye kremayı ekleyip mikserle çırpıyoruz.
  5. Kadayıfı iki eşit parçaya ayırıyoruz. Bir kısmını borcamın alt kısmına güzelce katman oluşturuyor arasına muhallebiyi döküyoruz.
  6. Kalan kadayıfı üzerine açık kalmayacak şekilde serpiyoruz. 4 -5 saat kadar buzdolabında dinlendirip servis yapabiliriz. Dilerseniz aynı şekilde kuplardada yapabilirsiniz.
Muhallebili Kadayıf Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt