Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 8 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 200 ml krema
- 350 gram kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 bardak kadar çekilmiş fındık, fıstık veya ceviz
Muhallebili Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Muhallebi için tüm malzemeleri ,vanilya ve krema hariç tencereye koyuyoruz. Yavaş yavaş karıştırarak pürüzsüz bir kıvam alması gerek kaynatıyoruz. Kaynara çıkınca içine vanilya ekleyip karıştırıp altını kapatıyoruz.
- Muhallebiyi başka bir kabin içine alıp, üzeri kurumaması için streçle kapatalım.
- Daha sonra kadayıfları doğrayıp, tencereye alıyoruz. Şekeri ve tereyağı ilave edip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Rengi istediğimiz kıvama gelince üzerine fıstık ekleyip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan muhallebi ye kremayı ekleyip mikserle çırpıyoruz.
- Kadayıfı iki eşit parçaya ayırıyoruz. Bir kısmını borcamın alt kısmına güzelce katman oluşturuyor arasına muhallebiyi döküyoruz.
- Kalan kadayıfı üzerine açık kalmayacak şekilde serpiyoruz. 4 -5 saat kadar buzdolabında dinlendirip servis yapabiliriz. Dilerseniz aynı şekilde kuplardada yapabilirsiniz.