bilgisayarci
FD Üye
Muhallebili Kaymaklı Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kavrulmuş muhallebilik kadayıf (200 gr)
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 100 ml krema
- 70 gram kaymak
Muhallebili Kaymaklı Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Genişçe bir tavada tereyağını eritip şekeri ekleyin.
- Ardından kadayıfları ilave edin. Ben paketin 3/4’ünü kullandım. Hepsi tereyağını çekene kadar sürekli karıştırın.
- Kadayıfları ocaktan alarak soğumaya bırakın.
- Uygun bir tencereye süt, nişasta, un, yumurta sarısı ve şekeri alarak kıvam alana kadar orta ateşte pişirin.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alarak 3 dakika daha ocakta tutun.
- Ardından ocaktan alarak 15 dakika kadar soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra krema, vanilin ve kaymağı ekleyerek mikser ile 3 dakika çırpın.
- Servis edeceğiniz kaselere ilk olarak muhallebi sonra kadayıf koyun.
- Ardından tekrar muhallebi dökün ve son olarak kadayıf serpin.
- Ben üzerlerinde bir parça muz ile servis ettim. Antep fıstığı, çekilmiş ceviz veya farklı şekilde de sunabilirsiniz. Afiyet olsun.