Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Muhallebili Kaymaklı Kadayıf

Muhallebili Kaymaklı Kadayıf

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
muhallebili-kaymakli-kadayif.jpg

Muhallebili Kaymaklı Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kavrulmuş muhallebilik kadayıf (200 gr)
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebisi için;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 100 ml krema
  • 70 gram kaymak

Muhallebili Kaymaklı Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Genişçe bir tavada tereyağını eritip şekeri ekleyin.
  2. Ardından kadayıfları ilave edin. Ben paketin 3/4’ünü kullandım. Hepsi tereyağını çekene kadar sürekli karıştırın.
  3. Kadayıfları ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  4. Uygun bir tencereye süt, nişasta, un, yumurta sarısı ve şekeri alarak kıvam alana kadar orta ateşte pişirin.
  5. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alarak 3 dakika daha ocakta tutun.
  6. Ardından ocaktan alarak 15 dakika kadar soğumaya bırakın.
  7. Soğuduktan sonra krema, vanilin ve kaymağı ekleyerek mikser ile 3 dakika çırpın.
  8. Servis edeceğiniz kaselere ilk olarak muhallebi sonra kadayıf koyun.
  9. Ardından tekrar muhallebi dökün ve son olarak kadayıf serpin.
  10. Ben üzerlerinde bir parça muz ile servis ettim. Antep fıstığı, çekilmiş ceviz veya farklı şekilde de sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Muhallebili Kaymaklı Kadayıf Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt