Muhallebili Kek Tanımı İçin Gereçler
Kek için;
- 3 yumurta
- 2 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım paket kakao
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı süt
Muhallebili Kek Tanımı Yapılışı
- Evvel kekimiz için bütün materyaller kıvam alana kadar çırpılır ve 170 dereceye verilir.
- Kek pişerken kremamız(muhallebimiz).
- İçin süt, un, şeker fokurdayana kadar pişirilin altı kapatılıp tereyağı ve vanilya eklenir.
- Pişen ve birinci sıcağı çıkan kekin üzerine 1 su bardağı süt( ben 1 tatlı kaşığı şeker ile karıştırdım) dökülerek ıslatılır.
- Akabinde soğuyan krema dökülür, dinlenmeye bırakılır.
- Kremşanti süt ile çırpılır, en üst kata eklenir ve kakao ile süslenir.
- Sünger üzere lezzetli bir kek oluyor.