teknolojiuzmani
FD Üye
Muhallebili Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için:
- 3 orta boy yumurta
- 4/3 su bardağı şeker
- 4/3 su bardağı sıvı yağ
- 4/3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı +1 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağından bir parmak eksik şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağ (tercihe bağlı)
- Kakao veya hindistan cevizi ( ben kakao kullandım)
Muhallebili Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kekimizi yapıyoruz. Bir karıştırma kabına yumurta ve şekerimizi alıp güzelce çırpıyoruz.
- Üzerine sıvı yağ,süt ve kakaomuzu alıp ilk olarak spatula ile karıştırıyoruz daha sonra mikserle çırpıyoruz.
- Son olarak unumuzu kabartma tozumuzu ve vanilimizi eleyerek karışımımıza ekliyoruz ve güzelce hiç un kalmayacak şekilde çırpıyoruz. Ben fırın tepsim de yaptım siz borcam da da yapabilirsiniz.
- Kekimizi pişireceğimiz tepsimizi biraz sıvı yağ ile yağlıyoruz.
- Ve harcımızı içine döküp her yere eşit bir şekilde yayıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırınımızda 20-25 dk kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken muhallebimizi yapmaya geçiyoruz.
- Tenceremize tereyağ ve vanilin hariç tüm malzemeleri ekliyoruz ve ocağa alıp hiç bırakmadan devamlı karıştırıyoruz.
- Muhallebimiz göz göz olunca bir iki dakika daha pişirip altını kapatıyoruz ve vanilin ile tereyağını ekleyip güzelce çırpıyoruz.
- Pişen kekimizi fırından çıkartıp biraz sıcağı geçince üzerine muhallebimizi döküp her yerine eşit bir şekilde yayıyoruz.
- Oda sıcağına gelen muhallebili kekimizi buzdolabında 2-3 saat dinlendiriyoruz.
- Servis yapacağınız zaman ister kakao ister hindistan ceviziyle süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ????.