elektronikci
FD Üye
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- ️ 1 paket kemalpaşa tatlısı
- ️ 3 su bardağı şeker
- ️ 4 su bardağı su
- ️ 2 su bardağı süt
- ️ 4 yemek kaşığı şeker
- ️ 1 yemek kaşığı nişasta
- ️ 3 yemek kaşığı un
- ️ 1 paket vanilya şekeri
- ️ 1/2 (yarım) paket kremşanti tozu
- Bardak ölçüm 200ml
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kemalpaşa tatlısı pişirilir.
- Şeker ve su kaynatılır, kaynayan şerbete kemalpaşa tatlıları eklenir ve şerbetini çekinceye kadar pişirilir. İyice soğuduktan sonra ikiye bölünür.
- Ara kreması için kremşanti tozu hariç bütün malzemeler uygun bir tencerede pişirilir.
- Piştikten sonra üzeri streç folyoyla kapatıp soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra toz kremşanti eklenir ve mikserle iyice çırpılır.
- Kremayı sıkma torbasına alıp ikiye bölünen kemalpaşaların arasına sıkılır.
- Son dokunuş olarak çam fıstığı tozu serpilir. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ????