Muhallebili Kurabiye
Resimli Muhallebili Kurabiye Tarifi
Muhallebili Kurabiye Nasıl Yapılır,
Muhallebili Kurabiyenin Tarifi Resimli Yapılışı
imagesmuhallebilikurabiyetarifiresimli5ad44485e26ad
MALZEMELER
•250 gr tereyağı
•Bir cay bardağı yoğurt
•1 paket kabartma tozu
•Aldığı kadar un
•Pudra şekeri (uzerine dokmek icin)
İc malzemesi
•2,5 su bardağı sut
•3 yemek kaşığı mısır nişastası
•6 yemek kaşığı toz şeker
•Vanilya
•Arzuya gore bir miktar hindistan cevizi
TARİFİ
2,5 su bardağı sut, nişasta ve şekeri karıştırın Kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırlayın Ocaktan alınca vanilyayı koyup karıştırın
Muhallebiyi bir kenara alıp iyice soğutun (Muhallebi soğuk olmazsa kurabiye hamuru dağılır)
Tereyağı, yoğurt, kabartma tozu ve unu genişce bir kaba koyup ozlu bir hamur yoğurun
Hamurun fazla katı olmamasına dikkat edin (Ele yapışmayacak şekilde olmalı) Hamurdan, cevizden biraz buyuk bezeler alıp avucumuzun ortasında ince (cok fazla da ince olmamalı) acalım
Hazırladığınız muhallebiyi hamurun icine doldurup hafifce, dağıtmadan yuvarlayın Kapattığınız yer tepsiye gelecek şekilde fırın tepsisine dizin
Kurabiyelerin uzeri fazla kızarmadan alın
Soğumadan uzerine pudra şekeri dokun
imagesmuhallebilikurabiyetarifiresimli5ad444873f095
Muhallebili Kurabiye Tarifi Resimli
Resimli Muhallebili Kurabiye Tarifi
Muhallebili Kurabiye Nasıl Yapılır,
Muhallebili Kurabiyenin Tarifi Resimli Yapılışı
imagesmuhallebilikurabiyetarifiresimli5ad44485e26ad
MALZEMELER
•250 gr tereyağı
•Bir cay bardağı yoğurt
•1 paket kabartma tozu
•Aldığı kadar un
•Pudra şekeri (uzerine dokmek icin)
İc malzemesi
•2,5 su bardağı sut
•3 yemek kaşığı mısır nişastası
•6 yemek kaşığı toz şeker
•Vanilya
•Arzuya gore bir miktar hindistan cevizi
TARİFİ
2,5 su bardağı sut, nişasta ve şekeri karıştırın Kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırlayın Ocaktan alınca vanilyayı koyup karıştırın
Muhallebiyi bir kenara alıp iyice soğutun (Muhallebi soğuk olmazsa kurabiye hamuru dağılır)
Tereyağı, yoğurt, kabartma tozu ve unu genişce bir kaba koyup ozlu bir hamur yoğurun
Hamurun fazla katı olmamasına dikkat edin (Ele yapışmayacak şekilde olmalı) Hamurdan, cevizden biraz buyuk bezeler alıp avucumuzun ortasında ince (cok fazla da ince olmamalı) acalım
Hazırladığınız muhallebiyi hamurun icine doldurup hafifce, dağıtmadan yuvarlayın Kapattığınız yer tepsiye gelecek şekilde fırın tepsisine dizin
Kurabiyelerin uzeri fazla kızarmadan alın
Soğumadan uzerine pudra şekeri dokun
imagesmuhallebilikurabiyetarifiresimli5ad444873f095
Muhallebili Kurabiye Tarifi Resimli