
Muhallebili Milföy Tanımı İçin Gereçler
- 10 kare milföy
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- Yarım poşet toz kremşanti
- Pudra şekeri yahut çikolata sosu (Ben pudra şekeri ve benmari yöntemi eritilmiş çikolata ile süsledim)
Muhallebili Milföy Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Muhallebisi için; tereyağı, vanilya ve kremşanti hariç tüm materyalleri bir tencereye alın ve karıştırarak pişirin.
- Piştikten sonra vanilya, tereyağı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Muhallebiyi soğumaya bırakın, kabuk tutmaması için üzerini streç sinema ile kapatın. Soğuduktan sonra kremşantiyi ekleyin ve çırpın.
- Kare biçimindeki milföyleri ortadan keserek dikdörtgen biçimine getirin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin ve evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
- Piştikten sonra ortalarını kesin ve muhallebi ile doldurun. Dilek ederseniz ortalarına 2-3 dilim muz yahut çilek koyabilirsiniz ve hazır. Afiyet olsun ????