Muhallebili Mozaik Pasta Tanımı İçin Materyaller
Mozaik İçin
- 100 gram margarin
- 1 su bardağı süt
- 2,5 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 paket sade petibör bisküvi
- 4 su bardağı süt
- 1 buçuk çay bardağı şeker
- 2.5 yemek kaşığı un
- 2.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
- 100 ml krema
- 1 paket kare çikolata (Sütlü yada bitter)
- Dilediğiniz meyveleri de kullanabilirsiniz
- Ayrıyeten üst katman için ganaj yerine hazır çikolata sosu da kullanabilirsiniz.
Muhallebili Mozaik Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle petibör bisküvileri elimizle parçalıyoruz.
- Derin bir tencereye aldığımız tereyağını erittikten sonra üzerine süt, şeker ve kakaoyu ekleyip pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp ılıması için bekletiyoruz.
- Ilıyınca parçaladığımız bisküvilerin üzerine döküyoruz. Sosu bisküvilere büsbütün yedirmek için elimizle bir kaç sefer yoğuruyoruz. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıbımıza alıp üzerini düzeltiyoruz.
- Çabucak akabinde muhallebi için margarin hariç öbür tüm materyalleri karıştırıp ocağa alıp pişiriyoruz. En son margarini de ekleyip bir kaç dakika çırpıyoruz (Eğer muhallebinin cıvık olacağını düşünüyorsanız yarım yemek kaşığı daha nişasta ekleyebilirsiniz) ve muhallebimizde hazır.
- Hazırladığımız muhallebiyi kelepçeli kalıptaki bisküvilerin üzerine döküyoruz.
- Çikolatalı sos için de krema kaynama noktasına gelene kadar pişirilir ve ocaktan alınıp kare çikolata eklenerek eriyene kadar karıştırılır.
- Hazırladığımız çikolatalı sosu da son olarak kelepçeli kalıptaki muhallebinin üzerine dökülür ve buz dolabında yaklaşık iki saat kadar dinlendirilir.
- Üzeri için de konutta olan meyvelerden dilerseniz sos da yapıp kullanabilirsiniz yada meyveleri olduğu üzere üzerine alabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????????