Muhallebili Şerbetli Tatlı (Mutlaka Denenmeli Bir Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 3 türk kahvesi fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 3 dolu yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Muhallebili Şerbetli Tatlı (Mutlaka Denenmeli Bir Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kekin yapılışı:öncelikle şekeri derin bir çırpma kabının içine alalım üzerine üç adet yumurtayı ekleyip tam 5 dakika boyunca köpük köpük bembeyaz olana kadar çırpalım.
- Ardından un vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek bir spatula ile karıştıralım,.
- Daha sonra yağlı kağıt serili dikdörtgen, borcama (kare, yuvarlak olur hangisi varsa lakin büyük değil orta uzunluk olsun, hatta tatlımız biraz kalın olsun derseniz küçük borcamda da yapabilirsiniz)
- Tepsimizin içine kek harcımızı döküp 170° fırında 20 dakika pişirelim.
- Muhallebinin yapılışı;. vanilya ve hindistan cevizi hariç bütün gereçleri bir tencereye alıp güzelce karıştırdıktan sonra ocağın üstüne alalım ve kaynayana kadar karıştıralım.
- Ardından ocaktan alıp hindistan cevizi ve vanilya ekleyip soğumaya bırakalım, orta ara kesinlikle karıştırın kabuk tutmasın.
- Karamel sos yapılışı;öncelikle iki su bardağı şekerimizi tavaya alalım ocağın üstüne koyup altını açalım ve şekerin erimesini sağlayalım.
- Burada şöyle bir püf noktaya değineceğim” katiyetle ocağın altını çok açmayın yoksa şekerimiz yanar, tatlımız yanık kokar tadı da acılaşır kısık da olsun bekleyin o resen yavaş yavaş eriyecektir.”
- Daha sonra şeker eriyince içine iki su bardağı su ek edelim bu sırada biraz katılaşıp fokurdayacak hiç korkmayın daha sonra o resen eriyip sulu bir kıvam alacak.
- İçindeki bütün şekerler eridikten sonra ocaktan alabiliriz şerbetimizin birinci sıcaklığı geçtikten sonra birleştirme kısmına geçebiliriz.
- Birleştirme;kekimizi pasta kekleri üzere uzunlamasına ortadan ikiye ayıralım alt tabanını.
- Keki pişirdiğimiz tepsinin içine koyalım ve üzerine şerbetin yarısından her tarafına güzelce yayalım.
- Şerbeti dikkatli dökelim çok dökmeyelim azda dökmeyelim zira öteki yarısı da üstüne gelecek tam yetmesi gerekiyor,.
- Şerbetten sonra muhallebiyi ekleyip güzelce her tarafına yayalım ve en son katı ekleyip ona da geri kalan şerbeti güzelce dökelim.
- En son tatlımızı dolaba kaldırıp 1 gece ve ya sabahtan yaptık mı akşama kadar bekletelim güzelce dinlensin.
- Ardında çıkartıp dondurma kaymak ile servis edebiliriz afiyetler olsun????.