Muhallebili Tart Kek (Tam Ölçülü) Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 buçuk çay bardağına yakın şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un (tepeleme olmasın)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Çesitli drajeler
Muhallebili Tart Kek (Tam Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz, sıvı yağ ve sütü ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Kakao, kabartma tozu ve yavaş yavaş unu ek ederek çırpıyoruz.
- Kek hamurunu her tarafını tereyağı ile yağladığımız tart kalıbına ortadan başlayarak yavaşça döküyoruz.
- Her tarafa eşit yayılması için sallayarak ve yere vurarak yayılmasını sağlıyoruz.
- Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımızda pişiriyoruz. Pişme müddeti yaklaşık 15 dakika sürüyor.
- Kekimiz pişerken un ,şeker ve süt ile muhallebiyi pişiriyoruz ,muhallebi yoğunlaşıp göz göz olunca ocağın altını kapatıyoruz.
- Tereyağı ve vanilyayı ek edip ,bir mühlet çırpıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
- Kekimiz ve muhallebimiz soğuyunca ortadaki boşluğa muhallebiyi döküyoruz.
- Dilediğiniz üzere süsleyip 3 saat dolapta dinlendiriyoruz.
Muhallebili Tart Kek (Tam Ölçülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı