Muhallebili Tart Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 1 küçük çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Muhallebili Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Toz şeker ve yumurta beyazlaşıncaya çırpılır.
- Ardından diğer tüm malzemeler sırasıyla eklenip güzelce çırpılır.
- Kek kalıbını tereyağ yada sanayağ ile güzelce yağlayığ üzerine hafif un serpilir (yapışmaması için).
- Akabinden kek kalıbına yaptığımız karışımı döküp hafifçe birkaç kez tezgaha vurulur hava boşlukları alınsın diye.
- Sonra önceden ısıtılmış 180°c fırında kontrollü 10 dakika pişiriyoruz.
- Sonra birkaç yerine bıçak batırıp kontrol ediyoruz.
- Çıkarıp soğumaya bırakın.
- O esnada muhallebisini hazırlayalım.Muhallebisi için*Tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeler bir tencereye alınır orta ateşte devamlı olarak karıştırıyoruz.
- Dikkat edin kesinlikle un tepeleme olmayacak.
- Kaynamaya başladığı zaman tereyağ ve vanilya yı da ekliyoruz 1 dakika kadar daha karıştırıp altını kapatıyoruz.
- Biraz soğudu zaman kekimizin üzerine döküyoruz.
- Son olarak da süsleyip buzdolabına dinlenmeye bırakıyoruz.
- 2 saat dinlendikten sonra ikram edebilirsin.deneyeceklere şimdiden kolay gelsin afiyet olsun*.