Muhammara (Kahvaltılık Sos) Tanımı İçin Gereçler
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- 7-8 ceviz içi
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Çeyrek çay bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı acı pul biber
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Çok az da karabiber
Muhammara (Kahvaltılık Sos) Tanımı Yapılışı
- Bütün gereçleri robottan geçirerek hazırlıyoruz.
- Muhammaranın tuz oranını salçanızın tuz oranına nazaran hazırlayabilirsiniz. Şayet salçanız çok tuzluysa hiç gerek yok. Muhammarayı dolapta beklettiğinizde bozulmayacaktır.