Muhammara (Kavurarak) Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı biber salçası
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı domates salçası
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı zeytinyağı
- 4 diş sarımsak
- 2 su bardağı ekmek kırıntısı (Robottan çekilmiş)
- 1 su bardağı ceviz (Bıçakla irili ufaklı doğranmış)
- 1 çay kaşığı karabiber, kimyon, çubritsa/kekik
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Muhammara (Kavurarak) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Zeytinyağının yarısını ve ezilmiş sarımsağı uygun tencereye alın 1 dk kavurun.
- Salçaları ekleyin ve yaklaşık 5 dk kadar orta ateşte daima kavurun, ocaktan alın.
- Biraz soğuyunca kalan tüm materyalleri ekleyip yeterlice karıştırın. Benim biber salçam acı ve tuzluydu. Bu nedenle tuz ve pul biber kullanmadım. Çubritsa ise bir çeşit kekiğe misal şahane kokulu baharat, yoksa kekik kullanabilirsiniz ben yakıştırıyorum.