
Muhammara Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 6-7 sap maydanoz
- 2 adet közlenmiş kırmızı biber
- 100 gram ceviz içi
- 4 adet etimek yahut ekmek kırıntısı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı isot
Muhammara Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğan, sarımsak, maydanoz, közlenmiş kırmızı biber robottan geçirilir.
- Ceviz içi ve etimekler eklenerek tekrar robottan geçirilir.
- Kalan tüm gereçler de eklenerek son bir kaç çeşit daha çevrilir ve servis edilir.