Aşure Nasıl Yapılır oğrenmek istermisiniz bu konuda bilgi sahibi değilseniz biel merak etmeyin bu kadar ceşitli malzemeyi birbirine karıştırdığınızda ortaya kotu bir lezzet cıkmayacaktırSiz sadece kıvamını ayarlamaya calışın yeter gerisini bırakın malzemeler halletsinOrtaya resimde gorduğunuz gibi nefis bir aşure cıksın
imagesmuharremayindayapilanasuretarifi5ad3c8d10b46f
Aşure İcin Gerekli Olan Malzemeler
yarım kg aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
100 gr kuru kayısı, yıkanmış ve ufak ufak doğranmış
50 gr kuş uzumu
100 gr cekirdeksiz kuru uzum
isteğe bağlı incir
1 kg toz şeker
34 tane karanfil ve 2 cubuk tarcın
Ceviz
Fındık
Badem
Nar
Aşuremizin Yapılışı
Sırasıyla aşağıda sizlerle paylaşacağım adımları izleyin goreceksiniz nefis bir aşure yapmış olacaksınız
Oncelikle Buğdayı geniş bir tencereye geceden koymalı ve ustune gececek kadar su doldurarak kaynatınYine geceden nohut ve kuru fasulyeyi suda bekletin Ardından sabah bunları da bir tencereye koyun ve yumuşayıncaya kadar kaynatın Yukarıda bahsettiğimiz tencereler kaynayınca altını sondurun ve bekletinBunları bir tencerede birleştirin Tekrar altını yakın karıştıra karıştıra pişirin Buğdaylar ve diğerleri tam ezilince kadar pişmesi gerekiyor Tenceredekiler bu kıvama gelene kadar suyu azalırsa suda ekleyinBahsettiğimiz aşamaya gelince tencereye cekirdeksiz uzumu, kuş uzumunu ve kayısıları da katın Bu şekilde 15 dakika kaynatın ve ardından toz şekeri de tencereye boşaltınBir cezvede kaynatılmış tarcın ve karanfil suyunu da katın Arzuya gore tencereye bir kaşık gulsuyu da katılabilirEn son kıvamına bakın gerekirse sıcak su ekleyin Artık aşureniz hazır Ilıyınca kaplara koyun ve dilediğiniz gibi tarcın, ceviz, fındık, nar ile susleyin Pişen aşureye biraz portakal kabuğu rendesi katmanızı tavsiye ederim Bu şekilde aşureniz oldukca aromalı olacaktır
imagesmuharremayindayapilanasuretarifi5ad3c8d10b46f
Aşure İcin Gerekli Olan Malzemeler
yarım kg aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
100 gr kuru kayısı, yıkanmış ve ufak ufak doğranmış
50 gr kuş uzumu
100 gr cekirdeksiz kuru uzum
isteğe bağlı incir
1 kg toz şeker
34 tane karanfil ve 2 cubuk tarcın
Ceviz
Fındık
Badem
Nar
Aşuremizin Yapılışı
Sırasıyla aşağıda sizlerle paylaşacağım adımları izleyin goreceksiniz nefis bir aşure yapmış olacaksınız
Oncelikle Buğdayı geniş bir tencereye geceden koymalı ve ustune gececek kadar su doldurarak kaynatınYine geceden nohut ve kuru fasulyeyi suda bekletin Ardından sabah bunları da bir tencereye koyun ve yumuşayıncaya kadar kaynatın Yukarıda bahsettiğimiz tencereler kaynayınca altını sondurun ve bekletinBunları bir tencerede birleştirin Tekrar altını yakın karıştıra karıştıra pişirin Buğdaylar ve diğerleri tam ezilince kadar pişmesi gerekiyor Tenceredekiler bu kıvama gelene kadar suyu azalırsa suda ekleyinBahsettiğimiz aşamaya gelince tencereye cekirdeksiz uzumu, kuş uzumunu ve kayısıları da katın Bu şekilde 15 dakika kaynatın ve ardından toz şekeri de tencereye boşaltınBir cezvede kaynatılmış tarcın ve karanfil suyunu da katın Arzuya gore tencereye bir kaşık gulsuyu da katılabilirEn son kıvamına bakın gerekirse sıcak su ekleyin Artık aşureniz hazır Ilıyınca kaplara koyun ve dilediğiniz gibi tarcın, ceviz, fındık, nar ile susleyin Pişen aşureye biraz portakal kabuğu rendesi katmanızı tavsiye ederim Bu şekilde aşureniz oldukca aromalı olacaktır