![muhlama.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/19/muhlama.jpg)
Muhlama Tanımı İçin Materyaller
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 2 su bardağı sıcak su
- Lisan peyniri, kolot peyniri yada taze kaşar peyniri
- Ben lisan peyniri kullandım sonuç şahane oldu
- Tuz
Muhlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavaya üç kaşık tereyağı koyun köpük köpük olunca mısır ununu ekleyin.
- 2-3 dakika kavurun kavurduktan sonra sıcak suyunu ve tuzunu ekleyin koyu yada katı olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.
- Göz göz olana kadar bu formda karıştırın ve peyniri ek bir cins karıştırın ve bırakın fazla karıştırmamaya ihtimam gösterin (Yoksa peyniriniz uzamaz).
- Orta ateşte tereyağı üzerine çıkana kadar pişirin hepsi bu kadar. Afiyet olsun ????????.